Circle M Farm´s Historie

Vi har mere end 50 års erfaring med heste i avl og sport. Annette var fortabt heste elsker, lige siden hun bare 6-7 år gammel fik sin daglige gang på Koldings forskellige rideskoler. Og Viggo har også altid været heste tosse og har lige siden sin konfirmation været ivrig heste ejer og springrytter.

Vi mødte sågar hinanden på heste ryg. Viggo på en skimlet varm blod hoppe og Annette på en skimlet Welsh Mountain. Og da vi som et helt ungt par i 1978 slog pjalterne sammen og købte vores lille “drømme-bondegård”, her hvor vi bor idag, – så var det fordi vi ville leve vores liv sammen med vores heste. Allerede dengang startede vi vores “Professionelle” heste liv som hingste ejere, med vores dejlige “Pirat-Hingst” Trikker, som betalte mange af vores foder-regninger, når vi kørte rundt i vores flotte “TAROK” trailer og bedækkede alle mulige hopper i omegnen.

I starten var det Dansk Varmblod vi arbejdede med. Men da vi i Tyskland oplevede Western Ridningen og ikke mindst de Amerikanske Paint Horses så ændrede hele vores liv sig til denne livsstil. Og siden 1988 udelukkende med American Paint Horses.

Vi startede i bogstaveligste forstand Paint Horse avlen i Danmark, med den absolut mest anvendte hingst i Dansk Paint Horse avl, J J BAR KING. Så vi kender hele historien bag.

Circle M Farm, 2009

Og her skal i så få hele historien om Circle M Farm:

Vi måtte jo først og fremmest markere vores ny virksomhed med et navn. Inspirationen hertil var ganske enkel. For ligesom de første Ranch-ejere i USA brugte deres brændemærker, som navn på deres ranch, – så gjorde vi det samme. Og da de først ankomne nybyggere for nemheds skyld brugte en ring udenom det første bogstav i deres efternavn, så gjorde vi det samme, – altså: M – for Mortensen, og så en ring (eller cirkel) udenom, så blev det til “Circle M Farm”.

Og da vi for alvor fik gang i Paint hestene, hvor vi solgte allle vores varmblods heste og alt traditionelt udstyr; så gamblede vi det hele på American Paint- og Quarter Horses. Så derefter kom alle de føl vi avlede til at hedde “Gamblers” til “fornavn”. Vi satte simpelthen alle sejl til, for denne livsstil med vores heste.

Vores eventyr med American Paint Horses startede nærmest som en eksplosion, da vi ved et rent tilfælde var så heldige at købe en 1-årig hingsteplag som hed J J BAR KING.

Alle kendte ham, eller har hørt om ham, og han har da helt bestemt også en ganske speciel plads i vores hjerter.

Vi købte ham og hans mor da han kun var et bette skrævl, men han viste sig hurtigt at blive en ener i Paint Horse avlen i hele Europa. For med sit flotte udseende, sit helt fantastisk gode temperament, samt det helt utrolige faktum at han viste sig at være landets første Paint hingst som avlede brogede føl hver eneste gang, – ja, så blev han altså vores livs guldklump.

Med langt over 250 føl som alle er brogede, og hvor ca. halvdelen er registrerede Paints og resten Pintos, har han slået sit navn solidt fast i Europæisk Paint Horse avl og ingen anden hingst vil nogensinde kunne gøre ham kunsten efter. Dengang var der stort set ingen Paint hopper i Danmark, men vi kunne jo se at i USA brugte man Engelske Fuldblodshopper i Paint Horse avlen. Så denne trend kopierede vi blot her hos os. Vi kørte rundt og købte en hel del små kraftige “Sprinter” typer hos galop avlerne og med en sikker hingst som lavede brogede føl hvergang, så gik det med lynets hast og pludselig var Danmark på verdenskortet i American Paint Horse Association regi.

Vennerne elskede ham, og konkurrenterne gjorde nok nærmest det modsatte, og mange morsomme historier om ham har i tidens løb faret gennem luften. Men en ting er sikkert, – Han har startet Paint Horse avlen i Danmark og sikret, at vi alle på rekordtid fik denne pragtfulde hesterace udbredt over hele landet.

Selv i udlandet er der i dag masser af afkom efter J J BAR KING

Da J J BAR KING som nævnt startede sin karriere længe inden der fandtes APHA godkendte shows i Danmark, blev hans egen showkarriere meget kort. Kun 3 – 4 gange blev han showet i Tyskland, dog med rimeligt pæne placeringer i Halter, Trail og Reining. Men efter at vi kunne fastslå hans særlige evne til at producere brogede føl turde vi simpelthen ikke fragte ham rundt fra show til show, med risiko for transport skader og lignende.

Hurtigt blev vi klar over at blev nødt til at investere i nye hingste, så vi kunne servicere alle hoppe afkommene efter J J BAR KING. Så i 1992 Købte vi en nyt hinbgsteemne i Tyskland: US IMPRESSIVE BLUE:

Og igen i 1993 købte vi endnu en unghingst: BR DYNAMITE QUINCY. Denne gang tog vi vores allerførste “Business-Trip” på indkøbstur til Oregon, USA. Dette var stort for os dengang.

Vi tog i 1995 initiativ til at starte PAINT HORSE CLUB DENMARK, og fik den godkendt hos APHA i 1996. Viggo har i rigtig mange af klubbens leveår været President for PHCDK. Ved generalforsamlingen i november 2012 trak han sig ud af direkte foreningsarbejde i PHCDK.

FORTSÆTTES ! ! !