Vidste du, at rødt kød kan indgå som en del af en sund kost?
Takket være Texas Longhorns behøver dagens sundhedsbevidste forbruger ikke at undgå møre, saftige steaks.
Longhorn-oksekød er nemlig MEGET mere mørt end kød fra andre racer og indeholder færre mættede fedtstoffer.
Det er proppet med smag. Og så har Longhorn-oksekød endda mindre kolesterol og kalorier end hvidt kød (f.eks Kylling). Ved at tilføje magert oksekød i en hjertesund kost kan man altså positivt påvirke blodkolesterolniveauet. Undersøgelser har vist, at ved at spise magert oksekød kan man medvirke til at øge “godt” kolesterol og reducere “dårligt” kolesterol hos mennesker med forhøjet kolesteroltal.
Oksekød er den bedste kilde til protein, zink og vitamin B12 og er den tredje bedste kilde til jern i fødevareforsyningen. Oksekød er også en god kilde til selen, som kan reducere risikoen for hjertesygdomme og visse former for kræft (som prostata) samt forbedre kroppens evne til at bekæmpe infektioner. Det er helt sikkert gode nyheder for kød elskere, der ønsker en sund livsstil!
“Magert oksekød er godt for dig – og nøgleordet er magert. En hjertepatient kan spise bøf til hvert måltid, hvis det er i de rigtige proportioner. Longhorn kød indeholder i gennemsnit 10 procent mindre mættet fedt end kød fra andet kvæg. Det sætter magert Longhorn-oksekød på lige fod med udbenet, hvidt kød af kylling, og det kan komme som en overraskelse for mange diætister. “
Kilde: TLBAA (Texas Longhorn Breeders Association of America) Frit oversat efter: -Dr. Joseph Graham, kardiovaskulær kirurg ved St. Johns Medical Center i Joplin, Missouri, og selv en ivrig Longhorn opdrætter.
Tilberedning
KULINARE FORDELE:
Texas Longhorn oksekød steger hurtigt på grund af dets lave fedtindhold.
Fedt fungerer som en isolator. Varmen skal trænge ind i fedtet, før det begynder at tilberede kødet.
Mindre fedt betyder en hurtigere stegetid.
– Longhorn-oksekød svinder kun minimalt.
– Longhorn-oksekød kræver ikke ekstra fedt til madlavning. Det naturlige fedt er nok til at tilberede dit kød til perfektion.
STEGE TIPS:
-På en grill placeres kødet 8 til 10 cm fra varmen. Hold skarpt øje med kødet, for at opnå ønsket resultat. Grilning af let frosne steaks holder dem mere saftige!
-En medium-hot rist fungerer bedst i grilning. Tilsæt fugtige pære- eller kirsebærtræ chips til ilden for ekstra smag. Husk, at kødet steger hurtigt, så vær forsigtig!
– Longhorn oksekødsbøf skal steges ved 135 grader C.
– En hakkebøf bør have en centertemperatur på 72 grader C.
– Et kødtermometer anbefales til at overvåge den ønskede temperatur!